Not related to widows

ceturtdiena, 2012. gada 6. decembris

Trīs dievietes. Paldies.

Mūzas atnākšana, tik dažāda tā ir. Viens gadījums - laba grāmata, vīns, siers un maize. Tu esi negaidīta, bet vienmēr laipni pieņemta. Uzrodies kad esi aizmirsta un klauvē pie durvīm, pat tad kad saimnieks nav mājās. Uz ielas, darbā, ballē un miegā. Kad spalva un tinte nav pa rokai. Nedusmojies par to, jo tā pat kad es tevi gaidu, esmu gatavs tevi uzklausīt un saņemt tavus glāstus. Un tevi slavēt gribu, jo glābiņš esi man, mierinājums un patvērums no pasaules skarbas. Tas nav vīna skurbums, bet cieņa un pateicība. Tu viena no māsām, dieviete, mīļa un tīkama. Paldies.

Nattier
Ak Burleska, jaunākā no māsām. Tu ar nāc, kad gribi un vienīgais ko prasi ir smiekli. Rotaļīga glābēja, žēlsirdības māte. Pat ar dzeloņdrāti mācēsi noglāstīt, ar skarbu vārdu mierināt un ar ļaunu joku uzmundrināt. Tu reibini in izved no rāmjiem. Vājprāts ir tava pasaule, kur katrs slinieks garā ir ģēnijs. Sarkasms, cinisms, assprātība, bērnišķīgums un humors, ar to mēs spēlējamies, tās mūsu mantiņas. Dejo un flirtē, dieviete jautrā. Paldies.

Bb9a7c45-6cd9-4d26-be2e-1cc6506d698c_20110127091353_burleska
Vecākā māsa, Fortūna. Tu skarbākā no visām. Sāpināt mēdz mani, jo tavs taisnīgums ne vienmēr sakrīt ar manējo. Mēs strīdamies, tad salabstam. Dāvanas dod pēc saviem ieskatiem, bet nekad nesaki ko vēlies saņemt pretī. Atalgo un sodi - tiesnese un draudzene, cienīta dieviete. Tīksminies par dvēseli ko uzskati par savu īpašumu, šausti to. Nesaprotama man, bet tik ļoti vajadzīga. Nekad nepamet, bet nostājies ēnā un uzrauga, ļauj pašam saskatīt neredzamo. Paldies.

Goddess-fortuna-statue-bronze-at-7311

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru